пʼятниця, 04 листопада 2016 06:25

Залізницю оновлять за п'ять років

Укрзалізниця завершує роботу над п'ятирічним планом оновлення інфраструктури та рухомого складу. За два тижні її представники зустрінуться з українськими й світовими виробниками вагонів і локомотивів. Домовлятимуться про співпрацю.

Більшість вагонів зносилися на понад 90%, за даними Міністерства інфраструктури.

— План модернізації майже завершено. На зустрічі з виробниками обговоримо, що маємо зробити наступного року. Хочемо зрозуміти, ­наскільки ­вітчизняні заводи готові виконувати замовлення Укрзалізниці, — каже міністр інфраструктури 44-річний Володимир Омелян, в уряді представляє "Народний фронт". — Поступово вийдемо з сьогоднішньої кризової ситуації.

31 жовтня міністр відвідав завод "Інтерпайп НТЗ" у Дніпрі. Подивився на будівництво цехів, де випускатимуть залізничні колеса та осі.

— Цей завод переходить у вищу лігу. При оновленні виробництва надає перевагу вітчизняним компаніям. Лише не знайшовши в Україні, купує обладнання за кордоном, — говорить Володимир Омелян. — Вірю: таку політику проводитимуть усі підприємства, які входять у сферу Міністерства інфраструктури.

Зараз ви читаєте новину «Залізницю оновлять за п'ять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі