вівторок, 02 жовтня 2018 06:05

Завод вирізають на брухт

Із 13 вересня в райцентрі Шпола Черкаської області на брухт вирізають завод запасних частин. Про це кажуть місцеві жителі.

Чотири роки тому підприємство потрапило в скандал. Його колишній директор Михайло Шандрук розповів, що завод нібито випускає шасі до ракетної установки "Бук" для Росії. Згодом це спростував речник Ради національної безпеки й оборони Андрій Лисенко.

— Після скандалу підприємство забрали в російської компанії "Метровагонмаш", — говорить місцевий активіст Сергій Коваль, 46 років. — Фонд держмайна шукав нового власника. А недавно з'явилася інформація, що завод продали за 7 мільйонів гривень. Його почали різати на брухт. Кілька місцевих чоловіків заблокували виїзд із підприємства. Затримали вантажівку, яка за документами нібито везла 8 тонн продукції заводу. Насправді ж вивозили котельню. Люди викликали поліцію.

Голова Шполянської райдержадміністрації Володимир Потапенко заявив, що в ситуацію із заводом не втручається. Порадив звертатися до Шполянської об'єднаної територіальної громади, на території якої розташоване підприємство. Керівництво ОТГ на дзвінки та смс-повідомлення не відповідає.

Шполянський завод запасних частин випускав продукцію з 1968 року.

Зараз ви читаєте новину «Завод вирізають на брухт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі