пʼятниця, 02 березня 2018 05:21

Захисники тварин побилися з працівниками притулку

Працівники харківського приватного притулку для тварин написали заяву в поліцію на зоозахисників із райцентру Бердянськ Запорізької області. Звинувачують їх у нападі на мікроавтобус, що перевозив безпритульних собак до Харкова.

Приватний притулок виловлює тварин у Бердянську з Нового року. Мають договір.

— Реакція активістів була неадекватною під час зупинки мікроавтобуса. Били вікна й різали колеса, лаялися і проклинали, — говорить 36-річний Григорій Горячов, заступник мера Бердянська.

Урятували тварин від шкуродерів, каже голова міської Служби захисту тварин Валентина Мамай, 56 років:

— Тварин виловлювали на ринку, забирали з приватних дворів. Ловці ігнорували господарів, які казали, що то — їхні собаки, хотіли їх забрати назад. Наприкінці дня їх повезли в Харків, хоча за законом, мали тримати на карантині два місяці. Водій тікав від активістів і вилетів на залізничну колію, яку ремонтували. Від удару і пропоров колеса. На місце приїхали міські чиновники. Били нас і не пускали в автобус. Коли все-таки відкрили двері, то побачили 27 собак — обригані й обгаджені. Забрали до себе.

У Бердянську діяв комунальний Центр підтримки тварин. Успішно працювали. Але влада з цього року їх не фінансує. Платять харківській фірмі. Хоча за свої послуги вони беруть більші гроші.

Зоозахисники написали заяву в поліцію про побиття міськими чиновниками.

Зараз ви читаєте новину «Захисники тварин побилися з працівниками притулку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі