середа, 27 грудня 2017 00:10

За звільнення 74 українців віддадуть 306 сепаратистів

Обмін полоненими на Донбасі відбудеться 27 грудня за формулою "306 на 74", заявив ватажок бойовиків ДНР 41-річний Олександр Захарченко 25 грудня.

— Була низка неузгоджених питань щодо перевірки полонених. Хтось не бажав брати участі в обміні. Чийсь термін ув'язнення закінчувався в дні, коли вже тривала технічна робота з підготовки звільнення, — написала у "Фейсбуці" перший заступник голови Верховної Ради, уповноважена президента України з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко, 46 років.

Зараз сторони працюють над технічними деталями обміну.

— Наступним кроком має бути зустріч ­представника Держ­департаменту США по Україні Курта Волкера та помічника президента РФ Владислава Суркова щодо надання мандата миротворців, — каже політолог Олексій Якубін. — Формула "74 на 306" показує, що сторони поки не дійшли до варіанту "всіх на всіх". Не виключені подальші перемовини.

16 листопада керівники псевдореспублік після телефонної розмови з президентом Росії 65-річним Володимиром Путіним доручили підготувати обмін затриманими з Україною. 14 грудня Путін закликав "зробити добрий крок назустріч людям напередодні Нового року й Різдва".

Зараз ви читаєте новину «За звільнення 74 українців віддадуть 306 сепаратистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі