вівторок, 15 серпня 2017 00:00

Лікарів консультуватимуть під час операцій

Лікарів з усіх районів Полтавщини в інтернеті консультуватимуть колеги з обласного центру. Даватимуть поради щодо операцій, лабораторних обстежень, УЗД, рентгенівських знімків.

Консультуватимуть у спеціальному телеметричному центрі. Його будують на базі полтавської станції швидкої допомоги.

— Із таким центром консультації зможемо надавати навіть під час операцій, — говорить виконувач обов'язків головного лікаря обласного центру екстреної медичної допомоги Олександр Лавренко, 66 років. — В операційних стоятимуть камери, що транслюватимуть хід хірургічного втручання. Лікар матиме спеціальний навушник і зможе миттєво порадитися у складній ситуації. З консультантом говоритиме протягом операції.

Лікарі-рентгенологи відсутні в деяких районах. Там є лише лаборант, який може зробити знімок. Передаватиме його через електронну пошту.

Також на базі станції швидкої допомоги збудують підземну парковку і вертолітний майданчик для доставки тяжкохворих, оновлять обладнання. Установлять сонячні батареї на даху станції. Усі роботи обійдуться у $41 млн — понад 1 млрд грн.

— Гроші надійдуть завдяки міжнародному гранту, що виграв полтавський департамент охорони здоров'я. Не чув про інші подібні центри в Україні, — додає Олександр Степанович.

Зараз ви читаєте новину «Лікарів консультуватимуть під час операцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі