пʼятниця, 08 грудня 2017 05:30

Схід Криму залишили без питної води

Окупаційна влада Криму прийняла рішення перекрити шлюзи Білогірського водосховища. У східну частину півострову не надходить питна вода.

Причиною перекриття шлюзу стало різке падіння рівня води. Це може призвести до поломки всієї системи, що перекачує воду на півострові. Шлюзи будуть перекриті до літа наступного року. Кримчани сподіваються на сніжну зиму в горах. Це допоможе відновити рівень прісної води в місцевих водоймах.

До 2014-го Україна забезпечувала Крим прісною водою. Подавали її через Північно-­Кримський канал, що з'єднує річку Дніпро з півостровом. ­Після анексії подачу припинили.

Білогірське водосховище — одне з найбільших. Воду з нього перекачували у Північно-Кримський канал. Звідти — до Фео­досії, Керчі, Судака. Натомість Білогірська водойма міліла. ­Також до падіння рівня води призвели сильні вітри влітку. Пошкодили екологічну систему водосховища.

Кримські вчені пропонують вийти із ситуації шляхом опріснення морської води.

Зараз ви читаєте новину «Схід Криму залишили без питної води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі