середа, 10 січня 2018 06:45

Валяються купи нерозпроданих ялинок

Автор: WWW.facebook.com/Олексій Школьний
  Звалище нерозпроданих ялинок на узбіччі Кільцевої дороги на околиці міста. Підприємці, які отримали дозвіл на їхній продаж, зобов’язані були прибрати дерева
Звалище нерозпроданих ялинок на узбіччі Кільцевої дороги на околиці міста. Підприємці, які отримали дозвіл на їхній продаж, зобов’язані були прибрати дерева

Після святкування Нового року торговці залишили купи нерозпроданих ялин і сосен. Серед них і чиповані дерева з офіційних точок, і без таких міток — зі стихійних.

— Лише у двох місцях уздовж Кільцевої дороги по півтисячі хвойних лежить. Їх продавали по 150 гривень щонайменше. Серце кров'ю обливається, — каже киянин 37-річний Олексій Школьний.

Підприємці, які отримали дозвіл на продаж ялинок, були зобов'язані їх прибрати. Залишали стихійні торговці, каже директор департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Андрій Мельничук. На прибирання мерія виділила 300 тис. грн. Таку суму заплатили місту підприємці за дозволи торгувати ялинками.

Волонтер 30-річна Юлія Доценко 2 січня збирала залишені ялинки по місту. Відвезла їх у зоопарк у "Межигір'ї". Найняла 20-тонний самоскид і двох вантажників. За 8 год. оренди машини заплатила 4,5 тис. грн. Робота одного вантажника коштувала 120 грн/год.

— Тисячі дерев викинули, — розповідає Юлія. — Я запланувала забрати їх із 15 точок. Але лише з однієї в спальному мікрорайоні Позняки завантажили майже 200. Заповнили кузов на дві третини. Зробили три ходки. Це майже 60 тонн хвойних. Вантажили й відвозили їх 6 годин. Тваринам вистачить запасів до кінця весни.

У міському зоопарку хвойні дерева не приймають.

"Ветеринари забороняють брати ялинки від людей і покинуті посеред міста, — йдеться на офіційній сторінці звіринця у "Фейсбуку". — Для інтенсивного росту ялинок на продаж застосовують хімікати".

10 пунктів, де хвойні перетворять на тир­су, запрацюють в усіх районах міста з 10 січня. Цим матеріалом підсипатимуть дерева в парках і скверах.

Зараз ви читаєте новину «Валяються купи нерозпроданих ялинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі