четвер, 24 травня 2007 07:05

У замку Любарта проводитимуть нічні екскурсії

Пробну нічну екскурсію "Таємниці Луцького замку, або Нічна варта" провели в замку князя Любарта на Волині.

Близько одинадцятої ночі увімкнули світло в трьох вежах, забили в дзвони. У підвалі на території замку відвідувачам показували залишки церкви Івана Богослова та фрески XIV ст. Приміщення освітлювали свічками.

У продуктовому льоху ввімкнули середньовічну музику, частували пивом.

— 1429 року тут відбувся з"їзд монархів, вели переговори щодо захисту Європи, — розповідає співробітник історико-культурного заповідника "Старе місто" Валентина Окуневич, 55 років. — Гостей тоді добре пригощали: мед, пиво й вино лилися рікою.

Продовжили огляд у Владичій вежі — єдиному в Україні музеї дзвонів. Запрошеним дозволили торкнутися до найдавнішого — 1647 року. У Стировій вежі накрили стіл. Подавали канапки із салом, картоплю, овочі, червоне вино.

— Картоплі, щоправда, в Середньовіччі не їли, — зазначає директор заповідника Тарас Рабан, 49 років. — Однак сало й картопля — то наші продукти. Тарілок також не було — все клали на хліб.

У В"їзну вежу гостей не водили — там реконструкція. Наприкінці відвідувачам планують показувати вогняне шоу та лицарські поєдинки.

Вартість півторагодинної нічної подорожі замком Любарта ще не визначили. Екскурсія коштує 10 грн для дітей та 25 — для дорослих.

Зараз ви читаєте новину «У замку Любарта проводитимуть нічні екскурсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі