пʼятниця, 13 вересня 2013 07:45

В Україні жили морські динозаври

Автор: фото: Сергій Старостенко
  Дівчина торкається динозавра на виставці у Києві. Експозицію привезли з Аргентини. Подивитися можна до 13 жовтня
Дівчина торкається динозавра на виставці у Києві. Експозицію привезли з Аргентини. Подивитися можна до 13 жовтня

Найбільшу у світі виставку динозаврів відкрили в павільйоні №9 столичного виставкового центру на просп. Глушкова 1. 30 ящерів, які жили 200 млн років тому, привезли з Аргентини. Вони поміщаються в 10 фур. Експонати збирали тиждень. Тварини нагинають голови, махають хвостами, рухають щелепами та ричать.

— Ця виставка — найкраща, яку я бачив, — каже палеонтолог Максим Габар. — Тварини максимально наближені до справжніх і за кольором, і за рухами. Вони навіть дихають. Голос іде з динозавра, а не десь із колонок поблизу. Технічно дуже круто. Найефектніший — тиранозавр заввишки 13 метрів, він важить понад 50 тонн. Був найбільшим серед усіх динозаврів і жив в Африці. В Україні такі не водилися, бо тут було море. Жили морські динозаври — мазозаври, іхтіозаври. Всі вимерли 60 мільйонів років тому через різке похолодання на Землі. Досі на Київщині та Житомирщині знаходжу їхні рештки. Два місяці тому на Жуковому острові знайшов кілька 6-сантиметрових зубів.

Виставка триватиме до 13 жовтня. Потім поїде до Китаю. Вартість квитків 70-90 грн.

Зараз ви читаєте новину «В Україні жили морські динозаври». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі