четвер, 07 серпня 2008 07:13

У Києві заборонять курити на зупинках

Депутати Київради збираються заборонити курити в громадських місцях столиці. Питання розглядатимуть на засіданні 28 серпня.

Мають затвердити перелік місць, заборонених для куріння. Попередньо відомо, що не дозволять "диміти" на дитмайданчиках, у кінотеатрах, ігротеках, комп"ютерних клубах, у школах, а також на зупинках громадського транспорту, в ліфтах, під"їздах, гуртожитках, офісах, магазинах. Ховати цигарки доведеться на пляжах, стадіонах, у скверах.

— Я думаю, що більшість депутатів підтримають це рішення, — каже депутат від Блоку Черновецького Сергій Березенко, 24 роки. Він очолює в мерії управління в справах сім"ї та молоді. — У такий спосіб ми акцентуємо увагу на проблемі паління. Із порушників стягуватимуть штраф у розмірі 51 грн. Якщо впіймають удруге — 85.

За даними державної статистики, Україна посідає перше місце в Європі за кількістю курців — 19 млн осіб. За рік українці викурюють понад 100 млрд цигарок. Закон "Про заборону паління в громадських місцях" діє в країні з 2006 року.

Зараз ви читаєте новину «У Києві заборонять курити на зупинках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі