середа, 07 березня 2018 00:50

В Олександра Гречука залишилися п'ятеро дітей. Старший син — боєць 17-ї бригади

Протягом лютого в бою Україна втратила 9 воїнів

Публікуємо поіменний список полеглих у лютому захисників України. Нам відомо про смерть 38 бійців. Дев'ятеро — бойові втрати. Інформація про деяких — неповна. Наймолодшому із загиблих воїнів було 19 років, найстаршому — 39. 16 та 21 лютого відбулося найбільше обстрілів — по 20. Найспокійнішими на фронті видалися 5, 10, 11, 23, 24, 28 лютого. У ті дні обійшлося без поранень, за даними прес-штабу АТО. Найбільше бійців постраждали 20 лютого — один загинув, семеро отримали поранення. Протягом місяця 46 військових були поранені.

1 лютого

Олександр "Пломба" РИБАЛЬЧЕНКО, 24 роки, із села Коржове Сватівського району на Луганщині, підірвався на міні поблизу Маріуполя на Донеччині. Молодший сержант, командир відділення у 93-й бригаді Збройних сил України. Нагороджений медаллю "Захиснику Вітчизни". Залишилася вагітна цивільна дружина, також служить у 93-й бригаді.

12 лютого

Дмитро "Провідник" СИСКОВ, 37 років, із Чернігова, загинув під час обстрілів неподалік сіл Кримське та Жолобок на Луганщині. Молодший сержант, командир роти у 58-й бригаді. Учасник блокади окупованих територій. Нагороджений нагрудним знаком "За доблесну службу". Залишилася мати.

15 лютого

Олександр "Якут" ГРЕЧУК, 38 років, народився в селі Зоря, мешкав у Степовому Дніпропетровської області, загинув від осколкових поранень під час обстрілу на Приазовському напрямку. Старший матрос, кулеметник 503-го батальйону 36-ї бригади морської піхоти. Залишилися дружина та п'ятеро дітей. Старший син служить у 17-й бригаді.

18 лютого

Юрій КУШНІР, 39 років, із села Жилинці Ярмолинецького району на Хмельниччині, помер у Київському військовому госпіталі. 30 липня торік ворожий снайпер поранив чоловіка в живіт. Після тривалого лікування не витримало серце. Сержант 46-го батальйону "Донбас-Україна" 54-ї бригади. Залишилися батьки та брат.

19 лютого

Валерій ЄГОРОВ, 28 років, із Прилук на Чернігівщині, загинув від уламкового поранення голови біля селища Піски Ясинуватського району на Донеччині. Сержант, командир розвідувального відділення у 57-й бригаді. Служив в АТО з березня 2014-го. Залишилися батьки та брат.

20 лютого

Сабіна ГАЛИЦЬКА, 23 роки, із села Бастова Рудня Ємільчинського району на Житомирщині, загинула під час обстрілу поблизу села Катеринівка Попаснянського району на Луганщині. Сержант, старша медсестра медичної роти у 10-й бригаді. Залишилися батьки. 19-річний брат служить у 95-й бригаді.

22 лютого

Ілля СЕРБІН, 24 роки, із села Крюківщина під Києвом, загинув від поранення шиї під час гра­натометного обстрілу поблизу Світлодарської дуги на Донеччині. Боєць 25-го батальйону "Київська Русь" 54-ї бригади. Залишилися батьки та дружина — військова ЗСУ.

25 лютого

Олександр СІВКО, 19 років, із селища Пісківка Бородянського району на Київщині, загинув від кулі снайпера на шахті "Бутівка" на Донеччині. Солдат, навідник 1-го десантно-штурмового батальйону 95-ї бригади. У травні торік підписав контракт. Залишилися батьки та старший брат.

26 лютого

Олександр КАЗМІРОВ, 21 рік, із села Щербані Старосинявського району на Хмельниччині, помер у Харківському госпіталі. 17 лютого на Донеччині був тяжко поранений. Після операції впав у кому. Солдат, стрілець 2-го батальйону 24-ї бригади. Залишилися батьки й сестра.

У лютому трапилося 29 випадків смерті не в бою.

1 лютого

Ярослав "Лєший", "Баррка" КОЗАК, 37 років, із міста Сторожинець Чернівецької області, покінчив життя самогубством. Підірвав гранату в розташуванні підрозділу в селі Зайцеве Бахмутського району на Донеччині. Старший сержант, командир кулеметного відділення у 54-й бригаді. Пішов на фронт добровольцем влітку 2014-го. Залишилися батьки й донька.

5 лютого

Анатолій ШТАНЬКО, 54 роки, із Львова, помер раптово. Учасник АТО 2014–2015 років. Архітектор, старший викладач кафедри "Архітектурне проектування" у "Львівській політехніці".

7 лютого

Василь "Горець" СЕМЧЕНКО, 50 років, із села Метанівка Теп­лицького району на Вінниччині, втонув за нез'ясованих обставин дорогою додому з фронту. Триває слідство. Сержант, командир взводу 9-го батальйону "Вінниця". Залишились батьки, дві сестри, брат і доросла донька.

8 лютого

Володимир МІНЧУКОВ, 19 років, жив у селі Галаганівка Семенівського району на Чернігівщині, загинув від пострілу в голову. Знайшли у лісосмузі поблизу селища Підгороднє Бахмутського району на Донеччині. Солдат, навідник у 54-й бригаді. Залишилися дві сестри. Мати живе на окупованій території.

10 лютого

Анатолій СТЕЦЬКИЙ, 35 років, із міста Сторожинець Чернівецької області помер раптово за невідомих обставин. Учасник АТО.

11 лютого

Борис ФРАНЧУК, 60 років, із Дніпра. На фронт пішов добровольцем. Отримав поранення, за три місяці лікування повернувся на війну. Під час третьої ротації у тяжкому стані відправили до госпіталю, але було запізно.

12 лютого

Андрій КУЧЕРЕНКО, 53 роки, із села Новогригорівка Вознесенського району на Миколаївщині, загинув у аварії. Боєць 40-ї бригади. Служив із серпня 2014‑го. Залишилася дружина.

13 лютого

Андрій ПОЯСНИК, із міста Дрогобич на Львівщині, помер від запалення легень і туберкульозу. Демобілізований боєць АТО з батальйону імені генерала Сергія Кульчицького.

Олександр ТРУХАН, 23 роки, із села Братолюбівка Долинського району Кіровоградської області, загинув у аварії. Демобілізований боєць 25-ї бригади. Залишилися батьки.

Олександр "Лєший" ФІЩУК, 68 років, із селища Вороновиця на Вінниччині, помер від інфаркту. Доброволець батальйонів МВС "Шахтарськ" і "Торнадо". Залишилися двоє дітей.

14 лютого

Олександр ПИЛИП'ЮК, 43 роки, із села Биківці Шумського району на Тернопільщині, помер від раптової зупинки серця у Мукачевому на Закарпатті, де дислокується частина. Учасник АТО. Залишилися батьки.

Ігор ЛУЦЬКИЙ, 50 років, із Кривого Рогу на Дніпропетровщині, помер раптово. Причина невідома. Боєць 81-ї бригади. Ветеран війни в Афганістані. Воював в АТО три роки, пішов добровольцем. Залишилися дружина й донька.

У колишньому пансіонаті, де живуть військові, в селі Бердянське Волноваського району на Донеччині, застрелили чотирьох бійців десантно-штурмового батальйону 36-ї бригади морської піхоти. Двоє їхніх побратимів зізналися у скоєному. Триває слідство.

Артем ЖОВТО­БРЮХ, 20 років, із села Криві Коліна Тальнівського району на Черкащині, — старший матрос, оператор взводу вогневої ­підтримки.

Андрій НОВИЦЬКИЙ, 22 роки, з міста Бахмут на Донеччині. Матрос, навідник.

Валерій ЛИТВИНЕНКО, 30 років, із села Пісочки Лохвицького району на Полтавщині. Старший матрос, водій. Залишилися брат і донька.

Олександр БУРДАНОВ, 38 років, із селища Пришиб Михайлівського району Запорізької області. Молодший сержант, командир взводу. Залишилися батьки.

15 лютого

Хеегер ШЬОРД із Нідерландів загинув від підриву автомобіля терористом-смертником "Ісламської держави". 2015–2016-го брав участь у боях на Донбасі в складі інтернаціонального підрозділу ДУК "Правий сектор" у Мар'їнці та Авдіївці. Поїхав у Сирію, де воював на боці курдських загонів самооборони.

16 лютого

Ігор МУСІЙКО, із Кременчука на Полтавщині, потрапив під потяг. Помер миттєво. Боєць 25-ї бригади.

17 лютого

Едуард "Сєня" СЕНЧЕНКО, 28 років, із села Красне Скадовського району на Херсонщині, загинув від ножових поранень. Приїхав у відпустку до подруги. Втрутився у сварку сусідів. Власник будинку накинувся на нього з ножем, потім зарізав свою дружину. Вбивцю затримали. Сержант, служив із 2014-го у 79-й бригаді. Залишилися батьки.

Військовий 30-ї бригади, 34 роки, із Житомирщини. Отримав поранення через необережне поводження зі зброєю товариша по службі. Помер у лікарні Мар'їнки на Донеччині. Триває слідство.

20 лютого

Сергій СТЕЦІЙ, 46 років, із Сум, помер раптово. Сержант 11‑го батальйону "Київська Русь". В АТО служив за контрактом.

21 лютого

Віктор "Білий" ПАНІН, 25 років, із Маріуполя на Донеччині загинув через необережність. Від обстрілу бійці побігли в укриття. Віктор перечепився, його автомат вистрілив. Помер від поранення в голову дорогою до госпіталю. Молодший сержант 131-го розвідувального батальйону. На фронті — з 2014-го.

Ігор "Тато" ПЕРНАЙ, 50 років, із міста Городенка на Івано-Франківщині, помер від хвороби. Демобілізований боєць батальйону "Айдар". На фронт пішов із сином 2014-го.

22 лютого

Богдан КИРИЧЕНКО, 26 років, із міста Прилуки Чернігівської області, загинув в аварії. Старший солдат, учасник АТО.

23 лютого

Андрія "Щелкуна" БУТИЛЬСЬКОГО, 49 років, знайшли мертвим у хірургічному відділенні Світлодарської міської лікарні на Донеччині. Помер від ножової рани шиї. Обставини з'ясовує військова прокуратура. Сержант, снайпер 54-ї бригади. Жив у Харкові. На фронті був з 2014-го. Залишилася мати.

23 лютого

Василь "Дід" РОМАНЕНКО, 58 років, помер раптово. Доброволець, учасник АТО 2014–2015 років. Снайпер 72-ї бригади. Жив у Вишневому на Київщині. Залишилися дружина, діти й онуки.

27 лютого

Роман "Доцент" КОНОВАЛЕНКО, 34 роки, із Запоріжжя, потрапив в аварію. Помер у реанімації. Учасник АТО, боєць 2-го батальйону 53-ї бригади.

Ігор ІВАНЕЦЬ, 43 роки, із села Демидівка Кременчуцького району на Полтавщині, помер раптово. Старший солдат 92-ї бригади.

В'ячеслав "Птах" ЖАРКОВИЙ, 53 роки, з міста Кременчук на Полтавщині, помер раптово. 2015-го пішов на фронт добровольцем. Згодом підписав кон­тракт. Залишилися батьки.

Зараз ви читаєте новину «В Олександра Гречука залишилися п'ятеро дітей. Старший син — боєць 17-ї бригади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі