пʼятниця, 15 грудня 2017 00:15

Суддю не випускали із судової зали

Прокуратура Черкаської області подала апеляційну скаргу на рішення Придніпровського суду Черкас відпустити на поруки керівника підприємства "Смілаенергоінвест" Андрія Карпенка. Вимагають утримувати його під арештом із можливістю внесення застави у 38,5 млн грн. Апеляцію розглянуть 18 грудня.

Андрія Карпенка підозрюють у привласненні 38,5 млн грн. Ці кошти жителі райцентру Сміла Черкаської області заплатили за опалення. Карпенко начебто через підставні фірми перераховував гроші на свій особистий рахунок. Нафто­газ платежі не отримав і відмовлявся постачати місту газ для опалення. У компанії змінили рішення після переговорів із місцевою владою. Опалювальний сезон розпочався на два місяці пізніше запланованої дати.

Рішення відпустити підозрюваного на поруки суд прийняв 7 грудня. На засіданні були присутні близько 30 активістів об'єднання "Свобода", "Національного корпусу" й "Національної дружини". Заблокували в приміщенні підозрюваного, суддю Сергія Дунаєва й секретаря.

— Суддя та секретар не могли вийти до ранку наступного дня, — говорить Марина Євтушенко із прес-служби суду. — Чоловіки поводилися агресивно, погрожували. Поліцейські намагалися вивести людей, але нападники заблокували меблями входи до суду.

Вранці активісти зняли блокаду. Пікет продовжили перед будівлею суду.

Зараз ви читаєте новину «Суддю не випускали із судової зали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі