вівторок, 08 листопада 2016 00:30

Студенти захопили корпус університету

Автор: ФОТО надане Ольгою Гончар
  В облозі корпус факультету мистецтв студенти Національного педагогічного університету імені Драгоманова тримають з 5 листопада. Протестують проти ­відкриття тут магазину. Сплять у спальниках. Харчі їм приносять інші студенти та викладачі
В облозі корпус факультету мистецтв студенти Національного педагогічного університету імені Драгоманова тримають з 5 листопада. Протестують проти ­відкриття тут магазину. Сплять у спальниках. Харчі їм приносять інші студенти та викладачі

Півсотні студентів Національного педагогічного університету імені Драгоманова чотири дні тримають в облозі корпус факультету мистецтв. Не залишають його з ранку 5 листопада. Протестують проти наміру керівництва відкрити тут магазин.

Двоповерхове приміщення площею 400 кв. м розташоване на вул. Бульварно-Кудрявській, 49, у центрі Києва.

— Керівництво університету планує віддати перший поверх компанії, що торгує засобами для чищення й дезінфекції. Другий — під меблевий магазин. Хоча обіцяли облаштувати тут бібліотеку, науково-дослідний центр та аудиторії для навчання. Їх нам украй бракує, — розповідає п'ятикурсниця 21-річна Світлана Пустова, заступник голови студентської ради університету.

Вранці 7 листопада студенти зустрілися з ректором вузу 67-річним Віктором Андрущенком.

— Ми підписали угоду, що звільнимо приміщення лише тоді, як студраді віддадуть усі документи з оренди будівлі за останні п'ять років. А сторонні компанії покинуть університетський корпус, — продовжує Пустова. — Ректор не показав нам жодних документів, не дав ніяких гарантій. Просив зустрітись іншим разом, у тіснішому колі. Ми продовжуємо безстрокову акцію. У корпусі ночують від 10 до 20 студентів. Спимо у спальниках. Їсти приносять студенти й викладачі. Нас підтримують студенти університету імені Шевченка, КПІ, Києво-Могилянської академії.

У Міністерстві освіти й науки у конфлікт не втручаються, кажуть у прес-службі відомства. Ситуацію вивчають чиновники відділу вищої освіти МОНу.

Освітнім закладам заборонено здавати в оренду аудиторії чи навчальні класи, каже заслужений вчитель 53-річний Віктор Громовий:

— Це суперечить "Закону про освіту". З боку здорового глузду це теж абсурд — закладам не вистачає аудиторій і місць. Приміщення можна здати в оренду, тільки якщо воно не затребуване і за погодження департаменту освіти й ректорату. Це не має заважати навчальному процесу.

Зараз ви читаєте новину «Студенти захопили корпус університету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі