вівторок, 22 січня 2008 07:10

Спалили курей, хворих на пташиний грип

На птахофермі Володимира Лобзенка із села Рівне Красногвардійського району в Криму спалили 25 тис. курей. Вони могли заразитися пташиним грипом.

Кури на птахофермі Лобзенка почали дохнути з минулого вівторка. За три дні загинуло 200 птахів.

— Власника ферми неодноразово штрафувала районна ветеринарна служба. Він, наприклад, так і не зробив санпропускник на вході, тому до ферми заходили всі. Птахи не були закритими в приміщенні, а ходили по подвір"ю, — розповідає прес-секретар департаменту ветеринарної медицини Анатолій Осадчий. — Ферма не була обгороджена, і кури гуляли, де хотіли. Вода для птиці подавалася із відкритих джерел, неочищена, як потребують того правила безпеки.

Рятувальники спалили всіх курей і 14 тис. яєць. Збитки власникові не компенсуватимуть. Орієнтовно він втратив півмільйона гривень.

— Тут і досліджень не треба проводити — він сам винен, що так сталося. Нехтував правилами безпеки, — каже Анатолій Осадчий. — А грипом птиця могла заразитися або від перелітних птахів, або від корму.

У 3-кілометровій зоні від Рівного на три тижні встановили карантин. Спеціалісти з ветеринарної служби продовжують брати аналізи в птиці селян.

Зараз ви читаєте новину «Спалили курей, хворих на пташиний грип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі