четвер, 12 березня 2020 00:00

Солдати харчуватимуться за стандартами НАТО

Із березня солдати українських військових частин мають харчуватися за стандартами НАТО.

Армійці зможуть самостійно вибирати страви.

Вартість харчування одного солдата на добу — в межах 67–74 грн. У меню з'являться свіжі фрукти, кондитерські вироби, ковбаси, кава, кисломолочні продукти. На 40% збільшили норму м'яса.

Реформу харчування у Збройних силах почали позаторік. Солдатам розробили новий раціон. За частинами закріпили кухарів, які самостійно замовляли продукти на визначені суми. Однак Окружний адміністративний суд призупинив зміни, бо Міністерство оборони судилося із фірмами, які раніше постачали частинам їжу. Зараз реформу продовжили.

— Система харчування нам лишилася у спадок від Радянського Союзу, — говорить військовий експерт Дмитро Снє­гирьов, 48 років. — Уся система матеріально-технічного забезпечення військових, в тому числі й харчування — це база для корупційних схем Міноборони. І ці розмови про харчування так і лишаються поки на папері. Вони ще реально не втілені. Більше схоже, що це основа для майбутніх політичних преференцій.

Зараз ви читаєте новину «Солдати харчуватимуться за стандартами НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі