пʼятниця, 17 листопада 2017 06:50

Сербського бойовика впіймали в Румунії

Автор: www.nv.ua
  Братислав Живкович воював на території України, Боснії, Хорватії. Із Румунії депортували за шпигунство
Братислав Живкович воював на території України, Боснії, Хорватії. Із Румунії депортували за шпигунство

Громадянина Сербії 42-річного Брати­слава Живковича, який воював за бойовиків на Донбасі, депортували з Румунії й заборонили в'їзд на 15 років.

— Він намагався отримати таємні документи про важливі військові об'єкти на південному сході Румунії. Робив це, аби вплинути на стратегічне партнерство в НАТО, — каже речник румунської спецслужби.

Живковича затримали, коли фотографував військові радарні установки на узбережжі Чорного моря. Намагався передати їхні координати. Серб не дістав жодного таємного документа, але є загрозою для безпеки Румунії, кажуть у спецслужбі. Раніше брав участь у конфліктах 1990 років — у Боснії, Косово, також діяв у Хорватії. 2014–2015-го у складі російських найманців захоплював Крим і воював на Донбасі. За це його внесли у списки українського центру "Миротворець", що досліджує злочини проти національної безпеки України.

Братислав Живкович — близький друг сербського націоналіста Александара Син­джелича. Того пов'язують із невдалим проросійським державним переворотом у Чорногорії торік із метою зірвати вступ країни до НАТО.

На боці терористів ЛНР із початку конфлікту на Донбасі воювали понад 300 громадян Сербії, повідомляє СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Сербського бойовика впіймали в Румунії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі