пʼятниця, 15 грудня 2017 07:16

Росія виділила кредит у 15 мільярдів доларів

17 грудня президент Віктор Янукович їде до Москви. Зустрічається з лідером РФ Володимиром Путіним. Підписують 14 договорів про економічну співпрацю між країнами.

Росія знижує Україні ціну на газ до $268,5 за кубометр. До цього платили удвічі більше. Знімає обмеження на торгівлю українськими продуктами в РФ. Путін анонсує надання Києву $15 млрд кредиту. Обидва президенти відмовляються говорити, на які поступки за це має піти Україна.

— Між нами все було добре, а останні кілька років стало погано, — каже Путін. — Тепер настав час повернутися в минуле й зробити наші стосунки ще кращими. Забезпечимо комфортними умовами п'ять мільйонів українців, які працюють у нас.

— Цей кредит — завдаток. У планах Путіна — повністю інтегрувати Україну в Митний союз, — прокоментував домовленості нардеп Леонід Ємець. — Україна розраховуватиметься за позичене майном, землею, газотранспортною системою.

На Майдані засуджують підписані угоди.

20 днів простояв провладний мітинг "За єдину Україну" в Маріїнському парку столиці. 22 грудня 2013 року лідери антимайдану "регіонали" Олег Калашніков і Михайло Чечетов оголосили про його завершення.

Зараз ви читаєте новину «Росія виділила кредит у 15 мільярдів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі