пʼятниця, 13 квітня 2018 00:10

Російський корабель заарештували в морському порту

10 квітня Україна арештувала в порту міста Южне на Одещині торгове судно "Сібриз", що належить російській компанії "Транс сервіс Марітаймз". Підприємство незаконно добуває пісок у морі для будівництва мосту через Керченську протоку.

Клопотання для арешту подала прокуратура Автономної Республіки Крим, що перебуває на материковій час­тині України.

— Ця російська компанія видобуває пісок в анексованому Криму. Як з'ясувало слідство, працює земснаряд (плавуча машина зі спеціальним приладдям, що викачує пісок із дна моря. — ГПУ), — каже генеральний прокурор Юрій Луценко, 53 роки. — При цьому розкрадач без докорів сумління веде свій бізнес іншими суднами, що регулярно заходять на територію України. "Сібриз" заарештували з метою відшкодування завданих збитків.

Намиває пісок у Криму російський земснаряд "Печора". Працює в районі Бакальської коси на території заповідника "Лебедині острови".

— Це судно постійно базується в Севастополі. Туди відвозить по-хижацьки видобутий пісок. Також у Ялту, Керч. Зокрема, для путінського "будівництва століття" — Керченського моста і траси до нього, — говорить голова громадської організації "Майдан закордонних справ" Андрій Клименко, 58 років. — На моїй пам'яті це — перший випадок, коли заарештовують пароплав власника, якому належить інше судно-порушник кримських санкцій.

Зараз ви читаєте новину «Російський корабель заарештували в морському порту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі