пʼятниця, 26 січня 2018 06:50

Романа Савкова обміняли на терористку

Автор: WWW.FACEBOOK.COM / IRYNA GERASHCHENKO
  Роман Савков у ”швидкій” на пропускному пункті ”Майорськ” після обміну. Звільнення відбулося неподалік
Роман Савков у ”швидкій” на пропускному пункті ”Майорськ” після обміну. Звільнення відбулося неподалік

Із полону бойовиків ДНР визволили старшого солдата 92-ї бригади Збройних сил України Романа ­Савкова.

— Привітав звільненого Романа Савкова, якого полонили під Красногорівкою. Вітаю з другим днем народження. Ласкаво просимо додому, Романе. Щасливий, що нам це вдалося, — сказав президент 52-річний Петро Порошенко.

Доручив обстежити та лікувати звільненого.

Роман потрапив у полон після поранення. Тримали в 97-й Макіївській колонії.

— На позиціях узяли. 2017‑го в липні. Перебили всіх, а він залишився, — розповів раніше звільнений молодший сержант 128-ї бригади, снайпер Олександр Олійник.

— У Романа через нерви важкий стан. Має діабет. Різко схуд. Коли перестав вставати, хлопці забили на сполох. Медики на носилках вивезли його в санчастину. Та вилікувати не можуть, — каже звільнений боєць батальйону "Кривбас" Микола Герасименко.

Савкова обміняли на Ірину Козловську, засуджену в Україні за злочини проти країни. Жінку помилував президент, і 21 січня її передали на окуповану територію. У неї ампутовані кінцівки, є мала дитина.

"У "швидкій" Романа везуть на Київ. Уже завтра обніме маму і друзів", - написала в соцмережі представник України на переговорах у Мінську 46-річна Ірина Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «Романа Савкова обміняли на терористку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі