вівторок, 19 лютого 2019 06:20

Ракетні комплекси купили на гроші Януковича

З кінця січня українська армія знищила чотири ворожі бойові машини та чотири укріплення бойовиків. Проти окупантів використовували протитанкові ракетні комплекси "Стугна-П" та "Корсар".

30 січня бійці 10-ї гірсько-штурмової бригади знищили КамАЗ з бойовиками, наступного дня — легкоброньований тягач із зенітною установкою. 3-го лютого підбили ще одну зенітку, а 4-го — вантажівку "Урал" з бойовиками.

30-бригада ім. Костянтина Острозького застосувала ракетні комплекси проти укріплень бойовиків — знищили кілька бліндажів та кулеметних точок.

Комплекси "Стугна-П" та "Корсар" розробили на українському концерні "Луч". Призначені знищувати броньовану військову техніку. Стріляють керованими ракетами калібру 130 мм або 152 мм на відстань до 2,5 км. Вартість одного пострілу сягає $20 тис. — 544 тис. грн.

— Краще витратити $20 тис. та вбивати росіян, ніж хоронити українців, — вважає військовий експерт Юрій Бутусов, 42 роки. — Ми для того озброюємо армію, щоб знищувала противника і не вмирала сама.

— Комплекси купили на гроші, конфісковані у родини екс-президента України Віктора Януковича, — каже Бутусов. — З них знищують цілі, які раніше були недоступні для ураження наявними видами піхотного озброєння в умовах Мінських угод.

Оприлюднення відео влучних попадань є правильною політикою штабу Об'єднаних сил та найкращою рекламою армії.

— Думаю, що перевага — це не пуски, а кількісна і якісна перевага української армії, яка зараз проглядається. Зараз бачимо більше відео, які демонструють, що домінують саме Збройні сили України, — пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «Ракетні комплекси купили на гроші Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі