вівторок, 06 лютого 2018 06:45

Продовжили термін українізації нацменшин

У школах нацменшин почнуть викладати основні ­предмети українською за п'ять років. Упровадження "мовної статті" закону "Про освіту" продовжили до 2023-го, в Міністерстві освіти і науки прийняли рекомендації Венеціанської комісії. Раніше планували виконати це до 2020 року.

— Ми переглянули останню чернетку протоколу. З нашого боку переважно редакційні правки. Щодо змістовного — важливо, щоб угода була збалансована і всі положення були на основі паритету, — говорить міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

— Стаття викликає міжнародні ускладнення, тому такий крок логічний, — каже шеф-редактор порталу "Освітня політика" Віктор Громовий, 54 роки. — Це зніме напругу. Збільшений перехідний період дасть можливість угорцям вивчити українську. А в подальшому — скласти ЗНО та вступити в український вуз. Бо зараз ці діти погано знають державну мову, мають лише бажання поїхати з країни після закінчення школи.

Зараз ви читаєте новину «Продовжили термін українізації нацменшин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі