пʼятниця, 06 квітня 2018 05:05

Прихожани забарикадувалися у церкві

Парафіяни православної церкви Київського патріархату зачинилися у Свято-Успенському храмі в селі Птича Дубенського району на Рівненщині. Зайшли в будівлю у ніч на 3 квітня. Бояться, аби церкву не забрали собі прихильники Московського патріархату.

Храм був у власності УПЦ МП. Після початку війни на Донбасі більшість селян виступили з вимогою передати будівлю Київському патріархату. Подали в суд. У селі почалися сутички між вірянами. Рівненський суд у січні 2016-го арештував будівлю церкви. Священики правили вдома.

2 квітня суд зняв арешт із будівлі. Представники МП вночі хотіли відправити там службу. Представники Київського патріархату їм перешкодили та першими зайшли в церкву.

— Громада вирішила до Великодня храм не відчиняти. Представники УПЦ КП кажуть, що їхні противники найімовірніше захоплю­ватимуть церкву, — говорить сільський голова Ярослав Вознюк, 52 роки. — Будівлю охороняє поліція. Силових конфліктів не було. Скільки це триватиме — невідомо.

3 квітня суд повторно арештував храм. Однак люди відмовилися з нього виходити. Станом на вечір 4 квітня були всередині.

Зараз ви читаєте новину «Прихожани забарикадувалися у церкві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі