середа, 04 листопада 2009 07:27

Півтори тисячі людей можуть одночасно відпочивати в аквапарку

Автор: фото: Ольга КАМЄНЄВА
  Бар посеред басейну у аквапарку в місті Бровари Київської області. Склянка ром-коли коштує в ньому 45 гривень, соку — 15
Бар посеред басейну у аквапарку в місті Бровари Київської області. Склянка ром-коли коштує в ньому 45 гривень, соку — 15

Від неділі в місті Бровари Київської області працює найбільший у країні критий аквапарк. Розташований він у торговельно-розважальному центрі "Термінал". Має площу понад 2 га.

— Тут одночасно може перебувати півтори тисячі відвідувачів, — каже директор закладу Ігор Білий, 46 років. — За порядком наглядає 40 інструкторів-рятувальників. Вода в усіх басейнах оброблена хімреактивами, ультрафіолетом і озоном. Відповідає стандарту питної.

Найдешевший квиток для дорослих — від 90 грн. Така ціна діє по буднях із 10.00 до 16.00. Надвечір і вихідними — дорожче. Найвища ціна — у суботу й неділю по обіді — 190 грн. Квиток дає право користуватися 3 год. всіма атракціонами.

Відвідувачу дають пластиковий браслет із мікрочіпом. Відлік часу починається, коли його прикладають до електронного турнікету. Браслет також відчиняє шафу з речами, є кредитною карткою.

— На вашому рахунку 250 гривень, — повідомляє при вході касирка. — Їх можна витратити на їжу та напої в барі чи фаст-фуді. Щоб розплатитися, прикладіть браслет до комп"ютера. На виході треба оплатити витрачену з кредиту суму. Браслет не губіть. Штраф — 300 гривень.

Зала з водними атракціонами — чотириповерхова. У ній чотири басейни і дев"ять водних гірок. Найбільший басейн має 550 кв. м площі, обладнаний штучною хвилею. Машини що півгодини збурюють воду. Метрові хвилі йдуть 10 хв.

У великому басейні з гідромасажними ваннами є бар.

Найбільші черги — біля водних гірок. Найдовша має 200 м. Чекати на ній треба 5–7 хв. Люди підіймаються на висоту 12 м, біля отвору труби лягають на пластиковий килимок і спускаються трубою головою донизу.

— Міцно тримайтеся за килимок, — каже кожному відвідувачу інструктор. — Коли вас викине з труби, станеться гідроудар. Якщо випустите килимок — вода сильно вдарить по обличчю.

На гірки пускають лише дорослих. Персонал стежить, аби всі були тверезі. Попереджають: із серцевими хворобами від цих розваг краще утриматися.

Температура всередині аквапарку не опускається нижче +27°С. Вода в басейнах на кілька градусів тепліша. Кахельна підлога в аквапарку підігрівається, можна ходити босим.

Ігор Білий вважає, що відвідувачів у перші місяці роботи аквапарку буде "надзвичайно багато". Компанія-власник має намір збудувати схожі водні центри в Києві, Чернігові, Житомирі та інших містах країни.

Найбільше аквапарків у Криму

14 — стільки в Україні аквапарків.

Найперший критий, "Посейдон", 2002 року побудували в селищі Чабанка під Одесою. Розрахований на 500 відвідувачів.

За даними Асоціації аквапарків України, криті водні розважальні комплекси є лише в Броварах біля Києва, Львові, Тернополі й Харкові. Решта — відкритого типу. Майже всі вони розташовані в Криму, працюють лише влітку.

Найбільший за площею відкритий аквапарк — "Мис Доброї Надії" на узбережжі Азовського моря біля Бердянська Запорізької області. Його площа 5 га. Там одночасно можуть перебувати понад 3 тис. осіб.

Зараз ви читаєте новину «Півтори тисячі людей можуть одночасно відпочивати в аквапарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі