вівторок, 19 грудня 2017 00:25

Політв'язень Бекір Дегерменджі потрапив до реанімації

Автор: ФОТО З САЙТА WWW. facebook/Акъ Къая
  Бекір Дегерменджі понад вісім років є інвалідом через астму. Користується інгалятором
Бекір Дегерменджі понад вісім років є інвалідом через астму. Користується інгалятором

Затриманий 23 листопада в Сімферополі активіст кримськотатарського націо­нального руху 65-річний Бекір Дегерменджі з ночі 14 грудня перебуває у реанімації.

— Він — у медикаментозному сні, на штучній вентиляції легень, — каже кримський адвокат Едем Семедляєв. — Тиск регулюють ліками — дуже стрибає. Вранці там була його дружина. Ще спробуємо потрапити. Він понад вісім років є інвалідом, бо має астму. Користується інгаляторами. Мабуть, стрес, умови й погана медична допомога призвели до цього. П'ять днів ми вимагали перевести його до лікарні. Але нас запевняли, що впораються. У разі хвороби, із СІЗО Сімферополя можна потрапити лише до реанімації.

Активісту стало зле в залі підконтрольного Кремлю Верховного суду Криму 6 грудня. Йому викликали швидку допомогу. Суд залишив у силі рішення про утримання чоловіка в СІЗО.

23 листопада російські силовики затримали п'ятьох кримських татар "за вимагання у громадянина Туреччини $7 тис". Активіста Куртсеїта Абдуллаєва відпустили того ж дня. Дегерменджі, Руслана Трубача, Асана Чапуха і Кязіма Аметова арештували до 15 січня 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «Політв'язень Бекір Дегерменджі потрапив до реанімації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі