пʼятниця, 01 грудня 2017 00:11

Плотницький поселився в особняку під Москвою

Екс-ватажок терористів ЛНР 53-річний Ігор Плотницький поселився в особняку в котеджному селищі закритого типу Барвиха за 20 км від Москви. Купив його 2015-го за $30 млн (806 млн грн. — ГПУ).

Сусіди — російські чиновники й бізнесмени. Сторонні не можуть потрапити в Барвиху. Територія обгороджена парканом, повідомляє російський "Московский комсомолец". Гостей пропускають лише на запрошення жителів після пред'явлення документів озброєній охороні.

"Плотницький очікує, коли галас щодо його відставки зійде нанівець. Накращий варіант — нічого не робити. Чекати. Найняти охорону. У нього занадто багато ворогів, — пише видання. — У цій грі правил немає — згадайте, як кілька років тому батьки Плотницького померли, нібито отруївшись грибами. Поки що залишають живим, бо був підписантом Мінських домовленостей. Про корупцію Плотницького постараються не говорити, хоча для всіх вона очевидна".

Із будинком Плотницький 2015‑го придбав джип "Ленд Ровер" із російськими номерами. Його дім стоїть неподалік садиби колишнього глави російської автономної республіки Калмикія 55-річного Кірсана Ілюмжинова.

У цьому ж селищі мав нерухомість перший керівник ЛНР 46-річний Валерій Болотов. Утік до Росії із сім'єю у серпні 2014-го. Помер у січні 2017 року. Дружина Олена заявила, що це сталося незабаром після того, як випив чашку кави "під час ділової зустрічі" в одному з московських барів.

53 вантажівки з російським "гумконвоєм" прибули в окуповані райони ­Донецької та Луганської областей уранці 23 листопада. Це 71-й "гуманітарний конвой" із РФ. Привезли понад 500 т дитячих продуктових наборів і подарунків, медикаменти, заявили в російському міністерстві надзвичайних ситуацій. Попередній "гумконвой" приїжджав 26 жовтня.

131 тонну важить гуманітарна допомога, що відправила в окуповані райони Донбасу місія Міжнародного комітету Червоного Хреста. Засоби ­гігієни, продукти й будівельні матеріали завезли вісьмома вантажівками.

Зараз ви читаєте новину «Плотницький поселився в особняку під Москвою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі