пʼятниця, 10 листопада 2017 05:10

Микола Улянич купив електромобіль, щоб не заважати бджолам

Автор: www.unian.net
  Микола Улянич купив електромобіль ”Тесла Модел С” в Америці. Авто заряджає вночі, коли тариф на електро­енергію нижчий
Микола Улянич купив електромобіль ”Тесла Модел С” в Америці. Авто заряджає вночі, коли тариф на електро­енергію нижчий

3 листопада біля станції метро Осокорки літній чоловік продавав мед із багажника електромобіля "Тесла Модел С". Вартість такого — близько 1,3 млн грн. Перехожі зняли його на відео. Ролик у мережі подивилися більш як 150 тис. разів.

— Не розумію, чому всіх так здивував електромобіль. Моя "Тесла" — ненова, — розповідає киянин 82-річний Микола Улянич про свою машину. Вона — червоного кольору, має світло-бежевий шкіряний салон. — Купив її в Америці, щоб не турбувати бджіл ревом мотора. Мріяв саме про таку марку. Захоплююсь її винахідником Ілоном Маском. Прочитав усі його книжки.

Заряду автівки вистачає на 475 кілометрів. Підзаряджаю її після 21:00, коли починає діяти нічний тариф на електрику. Раніше мав інший електрокар "Нісан Ліф". Але він ставав через 160 кілометрів. Продав його в січні разом із механізованою пересувною пасікою на 18 вуликів (Улянич — автор п'яти винаходів із механізації вуликів. — ГПУ). Виручив 37 тисяч доларів (993 тис. грн. — ГПУ). На "Теслу" не вистачало, ще позичив. Маю тисячу доларів боргу. Хочу розрахуватися до Нового року.

Микола Васильович родом із села Сергіївка Слов'янського району Донеччини. Закінчив Донецький політехнічний інститут за спеціальністю "Збагачення корисних копалин". Працював директором збагачувальної фабрики шахтоуправління "Водянське". Член Академії наук.

1992 року переїхав у Київ.

— Клієнти приїжджають по мед на пасіку. Також торгую на спеціалізованих ярмарках. Біля Осокорків став уперше. Просив 100 гривень за літр, — каже.

Медом Микола Васильович вилікував виразку дванадцятипалої кишки. Вивчав застосування живих бджіл у медицині. Написав 42 книжки про бджолярство. При своїй пасіці на Осокорках організував музей сучасного бджільництва.

Микола Улянич має коротку бороду й вуса. Худорлявий.

— Стежу за здоров'ям — не їм м'яса, не п'ю спиртного. Цукор заміняю медом, — продовжує. — Двічі на тиждень ходжу в спортзал — бігаю й підтягуюсь. Жінки задивляються, бо виглядаю на 30 років молодше. Недавно записався на йогу, щоб навчитися правильно дихати. Родина мною пишається.

— Николай Васильевич — крутой пчеловод в почтенном возрасте. Он каждое утро выпивает стакан воды и съедает ложку меда. Дальше — несколько часов в спортзале. После разговора с ним у меня энергии на неделю, — говорить 43-річна Лілія Почкун, знайома бджоляра.

Микола Улянич має доньку Інну, 48 років, та сина Олександра, 57 років. Живуть у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Микола Улянич купив електромобіль, щоб не заважати бджолам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі