середа, 24 грудня 2008 18:28

Нацбанк зведе собі додаткову будівлю

Новий 16-поверховий корпус Нацбанку мають збудувати на вул. Інститутській у центрі Києва. Він стоятиме поміж головною будівлею Нацбанку та Кабінетом Міністрів. Роботи планують завершити 2012-го.

Володимир Панагушин, заступник начальника управління будівництва Нацбанку, переконує: новобуд банку вкрай необхідний.

— У корпусах на проспекті Науки, 7 і Науки, 9 люди вже буквально в коридорах сидять, — каже Володимир Панагушин. Із його слів, у новобудову переїдуть департамент інформатизації, розрахунковий, будівельний, господарський і друкарський відділи, а також працівники Головного управління Нацбанку в Київській області та працівники банкнотно-монетного двору.

Нинішній головний корпус Нацбанку на вул. Інститутській, 9 звели 1905-го. Роботи тривали три роки. Фасад будівлі виконаний у стилі італійської готики та раннього флорентійського Відродження. Його прикрашають мармурові колони, витончені орнаменти й емблеми ремесел. На невеликих вежах сидять грифони — в античній міфології охоронці золотих родовищ.

Зараз ви читаєте новину «Нацбанк зведе собі додаткову будівлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі