четвер, 04 січня 2018 07:25

На Софійській площі порожні пляшки кидали під ноги

— Мені 70 год, ну я всьо равно приїхала з Житомирської області, щоб зустріть тут 2018 рік, — каже Валентина Павлівна. Одягнена в темно-синє пальто. На шию пов'язала сріблястий дощик. Їсть шашлик біля ялинки на Софійській площі 31 грудня о 23:30.

Зі сцени естрадно-симфонічний оркестр "Київ Фантастик Оркестра" грає "Червону руту" Володимира Івасюка. На підході до площі патрульні перевіряють внутрішні кишені куртки чоловіка, дивляться паспорт. Із задньої кишені джинсів у того стирчить пляшка алкоголю. На неї не зважають.

На торгових ятках глінтвейн продають по 50–70 грн за стакан. Хоча кілька годин тому напій коштував 30 грн. Людей на площі — вщерть. Штовхаються й наступають на ноги. Дві жінки у светрах танцюють подалі від сцени.

— До кіосків 20-метрові черги. Не могли знайти простої води, всюди або їжа, або глінтвейн. Немає вказівників, що де розташоване, — скаржиться 22-річний Георгій Галат.

— Ми з подругами брали із собою пляшку коньяку й бутерброди. У людей за сусіднім столом підгледіла лотки із "шубою", запечене м'ясо та холодець, — розповідає 47-річна Лариса Лавріненко. — Цьогоріч площа красивіше оздоблена, але не вистачає сміттєвих урн. Народ викидає пусті пляшки прямо під ноги. Ще тут дуже багато туристів — арабів та індусів.

Діти гріють руки біля спеціальних камінів. Вогонь горить у скляній колбі, обгорнутій решіткою.

За кілька хвилин до Нового року на великому екрані вмикають відеозвернення президента Петра Порошенка. Люди не слухають — відкорковують пляшки, запалюють бенгальські вогні. Під бій курантів площу заповнюють вибухи хлопавок, на голови летить конфеті. Грає гімн.

Після опівночі люди починають розходитися до зупинок громадського транспорту та метро. Останній потяг підземки від'їхав із центру о 3:15. Тролейбуси й автобуси курсували до 5:00. Таксисти, як і щороку, в новорічну ніч ставили подвійний тариф. Від Хрещатика до Оболоні служба "Уклон" брала 163 грн. Електромобіль від "Оксі Таксі" за цим маршрутом коштував 344 грн.

Зараз ви читаєте новину «На Софійській площі порожні пляшки кидали під ноги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі