четвер, 04 січня 2018 07:05

На кордоні запрацював біометричний контроль

За першу добу дії біометричного контролю при в'їзді до України кордон перетнули 3,3 тис. іноземців. 1900 із них — росіяни. Контроль запровадили з 1 січня для громадян 71 країни світу.

Обладнувати приладами біо­метричного контролю українські пункти пропуску почали 1 грудня. Система об'єднана з базою даних Інтерполу. Зчитує відбитки пальців і фотографує обличчя.

— Працює без збоїв. Жодних конфліктних ситуацій або провокацій не виникало. Така перевірка на кордоні діє у багатьох цивілізованих країнах, що мають підвищені ризики безпеки, — каже речник прикордонників 37-річний Олег Слободян.

При першому перетині кордону представники країн, щодо яких рішенням РНБО запроваджено біометричний контроль, повинні здати відбитки п'яти пальців правої руки. При наступних візитах система скануватиме чотири пальці.

Громадян України, які прямують з окупованих територій, біометричний контроль не стосуватиметься. Також не здаватимуть відбитки дипломати та члени офіційних делегацій.

Зараз ви читаєте новину «На кордоні запрацював біометричний контроль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі