субота, 05 квітня 2008 07:11

На двоповерховому велосипеді легше їхати

Автор: фото: УНІАН
  Володимир Вонсович каже, що сідати на велосипед і злазити з нього треба тільки на ходу
Володимир Вонсович каже, що сідати на велосипед і злазити з нього треба тільки на ходу

Останнім часом жителі Житомира бачать у центрі міста чоловіка на двоповерховому велосипеді. Це 39-річнийВолодимир Вонсович.

— Ровера мені подарував знайомий. Він техніку всяку любить. Мотоцикли по сто разів перебирав. А потім змайстрував такий ровер, — розповідає чоловік. — Він уже пенсіонер і соромився на ньому їздити. Казав, що люди сміялися. От і подарував мені. Сподобалося, що я на ньому без рук катаюся.

Володимир Вонсович спочатку теж соромився користуватися двоповерховим велосипедом. Лише рано-вранці їздив у авіаційний клуб, де літає на дельтаплані. Додому вертався вночі. Потім почав користуватися велосипедом і вдень — добирався на роботу в центр міста.

— Перехожі зазвичай кричать: "Класно, супер!". Часто просять покататися. Якщо комусь і даю, то біжу поряд, щоб не впав, — розповідає Володимир. — От на дорогах важче. Водії іномарок крутять пальцем біля виска. Мовляв, дурак. Раз перед світлофором один, мабуть навмисне, "підрізав" мене. Хотів побачити, як я вріжуся в його машину і більше на ровера не сяду. Але я встиг скочити.

Висота велосипеда — 170 см. Основна вага припадає на заднє колесо. Володимир запевняє: через це їхати на двоповерховому ровері легше, ніж на звичайному. Сідати і злізати з нього треба тільки на ходу.

Вонсович розповідає: якось приїхав на велосипеді на ринок по продукти. Припаркував його і сховався, аби послухати, що говоритимуть люди.

— Усі подумали, що то Леонід Стаднік приїхав (найвища людина України. — "ГПУ"). А одного разу міркували, що я в нього той велосипед і вкрав, — сміється чоловік.

Днями його зупинили даїшники. Почали розпитувати, чи безпечний його транспорт і як він зупиняється на світлофорах.

— Мабуть, почули, як я казав, що ДАІ ніколи не зупиняла, — зазначає Володимир. — Питають у мене прізвище, адресу. А я їм: "Я щось нарушив? Ні. Та чого ви до мене причепилися? Якщо хочете, покажу, як на велосипеді зупиняюся". А вони: "Ну ладно. Якщо вмієш, то їдь". Відпустили.

Вонсович має власну граверну майстерню. Робить написи на візитівках, вазах, годинниках, кришталевих виробах. Разом із дружиною виховують доньок — 14-річну Ірину, Яну, 10 років, — та 12-річного сина Юрія.

Зараз ви читаєте новину «На двоповерховому велосипеді легше їхати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі