вівторок, 14 листопада 2017 06:10

Люди вимагали увімкнути опалення

Близько 20 осіб уранці 10 листопада перекрили вул. Шумського в київському мікрорайоні Березняки. Вимагали увімкнути опалення у двох багатоповерхівках на 200 квартир.

— У мене вдома плюс 15. Дворічний син ходить у теплому спортивному костюмі, колготах, капчиках. В усіх кімнатах увімкнені обігрівачі. Інколи ходимо грітися до сусідів. У них на кухні підлога з підігрівом від електрики, — каже Валентина Євменова з неопалюваного будинку.

— Наші багатоповерхівки мали власну котельню. Її продали під час створення ОСББ. Зараз вона належить фірмі "Перша енергетична компанія", — розповідає інша жителька Євгенія Романенко. — Там вимагали сплатити за послуги авансом, шантажували. Ми були змушені погодитися, хоча це й незаконно. Але тепла немає.

Опалення не вмикають, бо жителі заборгували понад 650 тис. грн, пояснює Олександр Калашнюк, співвласник "Першої енергетичної компанії".

— Мешканці платять справно. А от енергокомпанія заборгувала Нафтогазу більш як 2 мільйони гривень. Де поділися гроші людей — невідомо. Рахунки компанії арештували, — наполягає юрист ОСББ Сергій Золотопуп.

Загалом у Києві без тепла залишаються 234 багатоквартирні будинки. Після підключення до опалення порвало труби. Тривають ремонти. 70% тепломереж Києва вичерпали 25-річний ресурс експлуатації та потребують заміни. На це необхідно 600 млн євро — близько 18,6 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Люди вимагали увімкнути опалення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі