вівторок, 20 березня 2018 00:00

Селяни блокують в'їзд до сміттєзвалища

Жителі села Брониця Дрогобицького району на Львівщині майже місяць чергують поблизу місцевого сміттєвого полігону. Слідкують, аби туди не вивозили відходи з Дрогобича. Тамтешнє звалище не працює через перевантаженість.

— Сільський полігон закритий. Туди не пускають працівників і техніку. Не дають нам провести тут рекультивацію, — каже мер Дрогобича 52-річний Тарас Кучма. — Згідно з документацією, звалище розташоване на території району, а не сільської ради. Не мають права блокувати. Ми хочемо довести його до екологічно безпечного стану й збудувати сміттєпереробний завод.

Дії сільради районна влада оскаржуватиме в суді. Сміття з Дрогобича вивозять на інші полігони області.

— Звалище в катастрофічному стані. Плану його рекультивації нам не дали, — говорить сільський голова Брониці Григорій Демків, 40 років. — Улітку обласне керівництво постановило вивозити відходи зі Львова на полігони області, й стан смітника став ще критичніший. Також влада не виконала обіцянок про фінансування в селі вуличного освітлення, не зробили дорогу. Тому громада обурилася.

Звалище розташоване за 2 км від будинків селян.

Зараз ви читаєте новину «Селяни блокують в'їзд до сміттєзвалища». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі