пʼятниця, 13 квітня 2018 05:05

На кір захворіли 29 студентів і викладачів

У Дніпровському аграрно-економічному університеті зафіксували спалах захворювання на кір. На початку квітня недугу діагностували у 29 студентів і працівників вузу.

— Большинство заболевших — студенты. Также беременная женщина и медработник, который заочно учился в университете, — говорить 38-річний Денис Кисельов, завідувач відділу епіднагляду обласного лабораторного центру. — У першого хворого вірус діагностували 18 березня. Більшість не мали щеплення від кору — це основна причина спалаху. Ситуацію в університеті зараз досліджують.

— В университете сейчас все моем хлоркой каждые два часа — пол, подоконники, двери, мебель. Также проветриваем помещения, — говорить 41-річна Жанна Крючкова, секретар ректорату вузу. — Такі ж заходи проводимо у гуртожитках, обмежили відвідування. Найбільше випадків було в гуртожитку №6. Мали перевірку 11 квітня із студентської поліклініки. Лікарі проводили інструктаж. Інформацію про щеплення намагаємося зібрати з усіх студентів. Це складно, бо останні два роки абітурієнт може вступати без довідок. Якщо відмовлявся показувати — ми не мали права вимагати.

Карантин запроваджувати немає сенсу, бо стане ще гірше. Заражені роз'їдуться по всій області. Тут ми контролюємо ситуацію. Останній випадок був на вихідних. Після Великодня студент не приїхав на навчання, залишився лікуватися вдома.

Зараз ви читаєте новину «На кір захворіли 29 студентів і викладачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі