пʼятниця, 26 січня 2018 00:30

Із Польщі депортують українців-нелегалів

Польські прикордонники депортували із країни 62 українців. Усі працювали нелегально. Вони не зможуть п'ять років в'їжджати до країн Шенгенської зони.

– 62 депортованих — це мізер. Реально в Польщі працюють тисячі нелегальних трудових мігрантів з України, — каже президент Всеукраїнської асоціації компаній із міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник, 41 рік. — Українці часто використовують польські робочі візи, аби працювати в Чехії, Словаччині, Німеччині. Всього в Польщі понад мільйон українців. З них 300 тисяч сплачують внески до тамтешнього фонду соціального страхування.

Нелегали часто й самі не здогадуються про свій статус. На руках повинні мати документ із зазначенням місця роботи, даних роботодавця та трудовий договір. Українцям невигідно працювати нелегально, хоча за таку роботу пропонують більші гроші. Але без страховки. У разі отримання травми чи хвороби віддадуть все зароблене на лікування. А ще будуть "оштрафовані" роботодавцем, який на свій розсуд вирішить, скільки їм платити і чи платити взагалі.

Зараз ви читаєте новину «Із Польщі депортують українців-нелегалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі