вівторок, 25 липня 2017 06:46

До осені в усіх маршрутках подорожчає проїзд

Після подорожчання на 1 грн проїзду у комунальному транспорті з 22 липня кілька приватних перевізників оголосили про підвищення цін.

"Політехавто-Б" на маршруті №442 піднімає вартість із 4 до 5 грн, на подовженому — з 5 до 6 грн. Такі оголошення розвісили в автобусах.

— Ми давно не змінювали тариф. Але змушені підвищити, бо необхідно підняти зарплати водіям. Багато хто виїжджає за кордон, там умови кращі. Також нам потрібно закуповувати нові автобуси, — пояснює 62-річний Микола Бацан, директор "Політехавто-Б".

— До осені всі приватні перевізники піднімуть ціни на гривню. Але це продовження транспортної агонії. Бо насправді за такі гроші оновити рухомий склад неможливо. Стежитимуть, щоб не розвалилося те, що ще їздить, — говорить транспортний експерт Дмитро Беспалов, 31 рік.

— Люди не обурювалися б через подорожчання, якби кращав сервіс. Проїзд у вдвічі довших за теперішні маршрутках із кондиціонерами, які курсують із мінімальним інтервалом, має коштувати 8–10 гривень. Так порахували самі підприємці. Але більшість пасажирів не погоджуються стільки платити. Тому й пересуваємося на бусах, які розвалюються на ходу. Хоча мої підписники у "Фейсбуку" на опитування відповіли, що за комфортний громадський транспорт згодні платити й 15. Але це здебільшого люди до 30 років, які бували в Європі.

Востаннє проїзд у приватних маршрутках дорожчав на 1 грн наприкінці січня. Коштує 5, 6 чи 7 грн, залежно від маршруту. Перед Новим роком один із перевізників підвищив тариф до 8 грн. Пасажири не сідали в його транспорт, тому знизив ціну на гривню.

Зараз ви читаєте новину «До осені в усіх маршрутках подорожчає проїзд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі