вівторок, 26 березня 2019 07:25

Гроші крадуть під приводом вікторин

Протягом останніх тижнів в Україні набуло популярності нове шахрайство. В людей викрадають гроші з ­їхніх банківських рахунків.

Людям надсилають на ­мобільний телефон або сторінку в соціальних ­мережах повідомлення з проханням узяти участь в опитуванні. За кілька ­відповідей обіцяють гроші. Коли людина відповіла — шахраї просять надати номер банківської картки, СVV-код до неї або пін-код, аби зарахувати премію. Отримавши доступ до рахунку, знімають усі наявні там кошти.

— Банківська картка — це ваш гаманець, а СVV-код і пін-код — доступ до нього, — говорить економіст 54-річний Олександр Охріменко. — Ніколи й нікому їх не кажіть. Участь в опитуванні можна брати, але щойно просять назвати паролі — кладіть слухавку і покидайте сайт. Для перерахування грошей достатньо лише 16-значного номеру картки.

Найчастіше обкрадають клієнтів Приватбанку. В установі пояснюють, що ніколи не влаштовували опитувань або вікторин із виплатою грошових призів.

Зараз ви читаєте новину «Гроші крадуть під приводом вікторин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі