пʼятниця, 29 грудня 2017 07:10

Гроші на подорож у Грецію зібрали за три години

Понад 700 українців за три години зібрали гроші, аби здій­снити мрію скульптора Валерія Єрмакова, 79 років, із села Панасівка Миргородського району на Полтавщині. Митець усе життя хотів побувати у Греції, однак не мав коштів на подорож.

Про Валерія Єрмакова люди дізналися з проекту "­Юкреінер", який організовує експедиції Україною. Відео зі скульптором, який розповідає про свою мрію, учасники проекту виклали в інтернет. Оголосили збір коштів.

— Розраховували на великі туристичні фірми. Але українці так щиро відгукнулися, що це стало повною несподіванкою. За перші три години зібрали необхідну суму — 40 тисяч гривень, — каже ініціатор акції Богдан Логвиненко, 29 років. — Запланували для Єрмакова насичену подорож із відвіданням найвизначніших місць грецької міфології, музеїв.

Усього за два дні збору українці перерахували 84 528 грн, 151 долар, 50 євро та 528 злотих.

Валерій Єрмаков — наймолодший у селі, де живуть 20 людей.

— Працював конструктором. Кілька років тому переїхав сюди і став робити монументальні речі — малюю картини, ліплю з гіпсу, вирізаю фігури з пінопласту, — говорить Валерій Єрмаков.

З ним до Греції поїде відеооператор, який зніме мандрівку.

Зараз ви читаєте новину «Гроші на подорож у Грецію зібрали за три години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі