пʼятниця, 19 січня 2018 00:20

Бойовика Миколу Трегуба депортують із Росії в Україну

15 січня російський суд постановив депортувати бойовика 28-річного Миколу Трегуба в Україну за перевищення дозволеного терміну перебування в країні.

До війни жив у Жмеринці на Вінниччині з матір'ю й двома братами.

Воював на боці бойовиків з 2 липня 2014-го в підрозділі "командувача військ ДНР" 47-річного Ігоря Гіркіна. Брав участь у боях у Слов'янську, під селищем Спартак. Наприкінці липня 2014-го з групою бойовиків виїхав у Луганськ. Отримав осколкове поранення руки й контузію. Згодом перебрався до Москви. Просив політичного притулку у приймальні російського президента 65-річного Володимира Путіна, але його не прийняли. Рішення виніс Реутовський міський суд Московської області.

Має брата-близнюка Андрія, якого заманив воювати за ДНР. Той виїхав за ним у Москву, але потім повернувся у Вінницю. Там його у вересні 2014-го затримала СБУ. 2015-го присудили дев'ять років в'язниці. 12 вересня торік за касацією зменшили термін до 6 років двох місяців і 18 днів. Доки тривали суди, Андрій відсидів у СІЗО три роки. Цей термін, за "законом Савченко", помножили на два і звільнили з-під варти. Був у списку терористів на обмін полоненими. Але відмовився переходити на окуповану територію. Де він зараз – невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Бойовика Миколу Трегуба депортують із Росії в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі