середа, 06 липня 2011 00:15

Безпритульним заборонили працювати на ринках

— Не вижу у бездомных никаких переживаний. Тут хорошо кормят, они нормально существуют, отмываются и отдраиваются от всего. Не употребляют спиртного, хоть в лицах посветлели, — Сергій Кравченко, директор Маріупольського центру допомоги безпритульним тримає в одній руці чашку з чаєм, в другій телефонну слухавку. — На сьогодні в нас їх 70 чоловік.

28 червня влада Маріуполя в Донецькій області заборонила безхатченкам працювати вантажниками на міських ринках. Також охорону базарів зобов'язали не пускати їх на територію у вечірній та нічний час. Місцеві чиновники дійшли висновку, що практично всі хворі на холеру — безпритульні та люди з асоціальних верств населення, які зловживають алкоголем.

— 1 липня на базі чотирьох бригад швидкої медичної допомоги створили соціальний патруль. Туди входять фельдшер, міліціонер та соціальний працівник. Виявляємо на вулицях та госпіталізуємо безпритульних в ізолятор центру допомоги. Там їх усіх обстежують, — розповідають у міській раді Маріуполя.

У місті досі заборонено купатися на пляжах. Там зареєстровано 20 випадків захворювання на холеру. Останній — 4 липня. Його виявили у 59-річного чоловіка з Орджонікідзевського району. Він працює будівельником, зараз лікується. Каже, що купався в річці Кальміус та ловив там рибу.

— Ми ніяк не відчуваємо, що в місті холера. Проблеми немає й ми її не боїмося, це все надумано, — каже місцева 22-річна Марина Макарець.

Зараз ви читаєте новину «Безпритульним заборонили працювати на ринках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі