середа, 08 травня 2019 00:50

Безкоштовні щеплення робитимуть у приватних клініках

Із 1 червня у приватних клініках можна безкоштовно вакцинуватися відповідно до національного календаря щеплень Національної служби здоров'я. Послуги і вакцини оплачують із державного бюджету.

Приватні клініки мають підписати договір із Національною службою здоров'я. У медзакладах повинні бути холодильники або сумки для зберігання вакцин, термометри, аптечки для невідкладної медичної допомоги, ліжка для огляду і засоби гігієни. Приватні пологові будинки й неонатологічні центри забезпечують вакцинами для немовлят від БЦЖ і для профілактики гепатиту В навіть тоді, коли ще не співпрацюють із Нацслужбою здоров'я.

— Наши врачи сейчас составляют планы вакцинации и проводят осмотр. Вскоре будем делать прививки, — говорить 46-річний Павло Бачурін, керівник приватної клініки "Інтегро" в Черкасах. — Плануємо відкрити філіал, де прийматимуть педіатри і сімейні лікарі, там і вакцинуватимуть пацієнтів. Така ініціатива МОЗ корисна, бо спростить доступ людей до щеплень. Можна записатися на прийом у конкретний час, обстежитися, швидко і якісно зробити щеплення. Процес буде організованим. Важливо переконати людей, що таку процедуру треба зробити.

Зараз ви читаєте новину «Безкоштовні щеплення робитимуть у приватних клініках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі