пʼятниця, 01 грудня 2017 05:50

"Беркут" побив людей біля Адміністрації президента

1 грудня майже 500 тис. людей збираються на майдані Незалежності в Києві. Вийшли протестувати проти розгону студентів — у ніч із п'ятниці на суботу.

Молодь вимагала підписати угоду про Асоціацію з Євросоюзом. Відмовлялися йти з центру столиці. Бійці "Беркута" почали розганяти студентів силою.

О 12:30 учасники мітингу починають зводити барикади із недозібраної ялинки. Частина людей займають перший поверх міської державної адміністрації та Українського дому. Інші — йдуть до Адміністрації президента. Відбирають трактор у комунальників. Намагаються проїхати крізь стрій строковиків внутрішніх військ, які перекрили підходи до вул. Банкової.

Із-за спин солдатів виходять "беркутівці". Б'ють людей кийками до непритомності. Майже 40 осіб арештовують.

На майдані Незалежності створюють штаб національного спротиву. Віктор Янукович називає недільні події провокацією.

2 грудня в центрі Києва з'являються намети. Спершу їх ставлять обабіч проїжджої частини. Згодом перекривають рух автомобілів.

5 хвилин вистачило майданівцям, аби ввечері 8 грудня повалити пам'ятник Володимирові Леніну на Бессарабській площі Києва. На монумент накинули троси. Розгойдували їх у різні боки. Міліція не перешкоджала.

Зараз ви читаєте новину «"Беркут" побив людей біля Адміністрації президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі