середа, 29 серпня 2012 10:34

Азаров відкрив вокзал із дірявим дахом

Автор: фото з сайта www.segodnya.ua
  Дах нового столичного автовокзалу ”Видубичі” протікає, туалети не працюють. На зведення двоповерхового приміщення з металу й скла витратили 57 мільйонів гривень
Дах нового столичного автовокзалу ”Видубичі” протікає, туалети не працюють. На зведення двоповерхового приміщення з металу й скла витратили 57 мільйонів гривень

Прем'єр-міністр 64-річний Микола Азаров і голова Київської міської адміністрації 51-річний Олександр Попов 23 серпня відкрили щойно зведений автовокзал "Видубичі". Одразу після їхнього від'їзду центральну залу закрили.

Автовокзал — у Печерському районі, на Столичному шосе, на місці старого вокзалу, що знесли торік. Має площу 4 га. Поряд — виїзд на вул. Кіквідзе, що веде до центру міста, і Південний міст — ним можна дістатися лівого берега Дніпра. Праворуч вокзалу — вхід до станції метро Видубичі, зупинка кільцевої та приміської електричок.

У будівництво вклали 57 млн грн. Приміщення двоповерхове, з металу і скла. Навколо облаштовані перони з навісами для автобусів — міських, приміських та рейсів далекого сполучення.

За кілька годин після відкриття перед центральним входом стоять два автобуси до райцентру Знам'янка Кіровоградської області. Водії у синіх сорочках курять поряд. За їхніми спинами висять різнокольорові кульки.

— Виглядає класно. Старий вокзал був базаром, продавали всьо — від шаурми до наркоти. Раніше боявся виходить з автобуса, бо могли вкрасти здачу. А тепер усе позносили, щось построїли нормальне. Людям не треба буде паритись і шукати під мостами свою маршрутку, — каже 41-річний Віктор Пелехов, водій жовтого "Еталона".

Для пасажирів відкритий лише бічний касовий зал. Із п'яти кас працює одна. На підлозі розстелений червоний ковролін, на стінах висять п'ять плазмових моніторів — чотири інформують про найближчі рейси, один — про прибуття автобусів. Поряд — кабінети чергового та директора.

— Где у вас тут туалет? Очень надо, не могу уже, — до касового залу забігає бородань у чорній майці й шортах. Тримає картату світлу сумку.

— Туалеты не работают. Извините, но мы только четыре часа работаем, — відповідає йому білявка в синій уніформі. — Идите под мост, там есть биотуалеты.

Вхід до центральної зали перекритий металевими лавками. Пасажирів не впускають. Тхне фарбою. На підлозі — три великі калюжі: перед відкриттям протік дах.

— З автостанції курсуватиме транспорт за 70 маршрутами. За добу вона обслуговуватиме понад 20 тисяч пасажирів. Зараз станція не працює на повну силу, але до кінця тижня ми все доробимо. Другу чергу закінчать у жовтні, — розповідає директор вокзалу Людмила Стукалова.

О 18.00 на пероні стоять 12 автобусів. Півсотні пасажирів бродять у пошуках свого. Більшість маршруток продовжують тиснутись під Південним мостом, куди їх перевели на час будівництва вокзалу.

— Нас сюда не пустят, — каже Степан, водій маршрутки до міста Сміла Черкаської області. — Ходит такая мулька, что там будут работать только свои. Выгонят всех, кто не носит денег власти. Когда вокзал полностью откроют, нас из-под моста точно попрут. Даже не знаем, что будут делать такие маленькие компании, как наша.

Зараз ви читаєте новину «Азаров відкрив вокзал із дірявим дахом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі