понеділок, 20 квітня 2020 06:10

Квітневих індичат тримають на сироватці

— Раніше купувала тільки травневих індичат. А цього року придбала вже. Тепло потягнуло, то й зелень раніше розпустилася, є чим годувати, — розповідає Світлана Плотнікова, 52 роки, із села Козин Миронівського району Київської області. — Одразу індичата чахлі здоров'ям, бо мають кишечник довший, ніж у місячної птиці. Тому і корм у молодняку затримується довше. Від цього кишечник закупорюється і виникає отруєння.

У перші три місяці індичат годує білковим кормом, щоб розігнати м'язи. Готового не купує, бо містить препарати для затримки розвитку паразитів. Зерновий корм робить сама. Бере 100 кг гранульованої суміші — подрібнене й спресоване зерно пшениці, кукурудзи, сої, відходів соняшнику. Досипає туди по 5 кг крейди і піску. Можна додати пшона й пшеничних висівок.

Хорошим стимулятором росту є молочна сироватка, що залишається після приготування домашнього сиру. Вона також не дає паразитам селитися у кишечнику.

— Індичата подохнуть від пісних харчів. Тому до сухого корму кидаю м'який сир. Додаватиму зелень — кропиву, спориш і люцерну. За місяць можна й тернути буряка. Але не кабачків — від них в індиків пронос.

Із 13-го тижня переводить індичат на зерно.

Зараз ви читаєте новину «Квітневих індичат тримають на сироватці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі