пʼятниця, 08 грудня 2017 05:05

Американці постачатимуть локомотиви Укрзалізниці

Державне акціонерне товариство "Укрзалізниця" та американська компанія "Дженерал електрик транспортейшн" домовилися про співпрацю. Договір мають підписати до кінця 2017-го. За ним протягом семи років українська компанія отримає 30 нових локомотивів.

Американці частину виробництва розмістять в Україні. Інвестуватимуть кошти в обслуговування локомотивів тут, модернізуватимуть наявні, написала у "Фейсбуці" голова офісу Національної інвестиційної ради при президентові 32-річна Юлія Ковалів. Зазначила: "Прихід в Україну однієї з найбільших американських компаній стане потужним сигналом для інших іноземних інвесторів".

— База локомотивів Укрзалізниці в поганому стані, їх катастрофічно не вистачає. А ті, що є, — майже неробочі, — каже Володимир Шульмейстер, 48 років, колишній заступник міністра транспорту. — Обсяг робіт із ремонту й заміщення тяги, який треба виконати, достатній для співпраці одразу з кількома світовими компаніями. Має бути альтернатива, щоб не залежати від одного партнера.

Зараз не зрозуміло, на яких умовах будемо співпрацювати з "Дженерал електрик". Маємо зобов'язати їх вироб­ляти в Україні понад 80 відсотків деталей. Ми не повинні купувати запчастини за кордоном і тут тільки збирати. Треба перестати бути сировинним придатком Заходу.

7580 автомобілів викрали в Україні з початку року до грудня. За аналогічний період 2016-го угнали 10 701 машину.

Зараз ви читаєте новину «Американці постачатимуть локомотиви Укрзалізниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі