вівторок, 21 листопада 2017 05:11

Олександр Сальников набрав 66 очок за матч

Автор: www.cskabasket.com
  Баскетболіст Олександр Сальников мав проблеми із серцем. Зі спортсменом прощалися 20 листопада в столичному Палаці спорту
Баскетболіст Олександр Сальников мав проблеми із серцем. Зі спортсменом прощалися 20 листопада в столичному Палаці спорту

20 листопада в столичному Палаці спорту попрощалися з баскетболістом 68-річним Олександром Сальниковим. Помер минулої суботи. Мав проблеми з серцем.

— Здоровье Александра Петровича ухудшилось месяц назад, — розповідає тренер баскетбольного клубу "Київ" Олексій. Прізвища не називає.

Олександр Сальников народився в Севастополі. Після закінчення школи вступив до Краснодарського медінституту. Там його під час гри в баскетбол помітив тренер Олександр Банников. Запросив у місцеву команду "Будівельник", згодом — у збірну Краснодарського краю.

1972 року Сальников перевівся на навчання в Київський медінститут. Почав грати за столичний клуб "Будівельник". У його складі став бронзовим призером чемпіонату СРСР. За рік дебютував у складі збірної Радянського Союзу. 1981-го під час поєдинку зі збірною Грузії Сальников набрав за матч 66 очок. Став рекордсменом Радянського Союзу.

— Результативность Сальникова была по тем временам неправдоподобная, — каже баскетболіст 48-річний Вадим Пудзирей. — Таку кількість м'ячів не закидав ніхто.

У Київському інституті фізичної культури Олександр Сальников отримав диплом баскетбольного тренера. Готував гравців варшавського клубу "Легія". П'ять років тренував ліванську команду "Ріаді".

1993-го повернувся до Києва. Рік працював у Міністерстві молоді та спорту. Тренував чоловічу збірну з баскетболу. 10 років Олександр Сальников був спортивним директором баскетбольного клубу "Київ". Останні вісім років — консультантом зі спортивних питань Асоціації баскетбольних клубів "Суперліга". Одруженим не був.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Сальников набрав 66 очок за матч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі