вівторок, 02 серпня 2011 06:15

48 дітей злягли з температурою у таборі відпочинку

29 липня близько п'ятої вечора до медчастини табору "Супутник", що у Михайлівці Диканського району на Полтавщині звернулися двоє дітей. Скаржилися, що болять голова й горло. Пізніше у них підвищилася температура до 37,2°C. Наступного дня о другій ночі зі схожими симптомами до лікаря пішли ще 24 вихованці. У всіх боліли горло й голова, була температура.

— Ми відразу зателефонували батькам, запропонували забрати дітей, — говорить директор табору Світлана Кадучка, 42 роки. — Але мама однієї дитини не могла приїхати, бо була за кордоном, а інша сказала, що буде в неділю, на батьківський день.

О сьомій ранку з Полтави виїхала бригада лікарів з Першої міської дитячої лікарні. Вони оглянули всіх дітей у таборі. У ще 22 виявили такі ж симптоми. Взяли аналізи й знайшли в усіх аденовірусну інфекцію. Температура швидко спала. Проте 25 школярів батьки забрали додому, під нагляд педіатрів й інфекціоністів. 23 повернули в загін.

— Не було ніякого харчового отруєння й кишкової інфекції, — говорить директорка. — Преса здійняла шум, а батьки злякалися, у паніці розібрали дітей по домах. Перевірки тепер їздять одна за одною.

Лікарі пояснюють, аденовірусна інфекція — це гостре інфекційне захворювання. Воно могло виникнути в дітей через нестійку погоду. Передається повітряно-крапельним шляхом. Недуга може спричинити підвищення температури, почервоніння горла, кон'юнктивіт, інколи — блювоту, пронос.

До цього випадку в таборі відпочивали 307 дітей від 7 до 15 років. Зараз залишилися 173 школярі. Решту батьки поступово повертають.

Зараз ви читаєте новину «48 дітей злягли з температурою у таборі відпочинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі