пʼятниця, 15 лютого 2008 07:00

25 письменників розкажуть про своє кохання

У березні в харківському видавництві "Фоліо" вийде книжка "Сто тисяч слів про любов, включаючи вигуки". До неї увійдуть есе про кохання 25 українських письменників, зокрема Юрія Андруховича, Сергія Жадана, Юрка Покальчука, Андрія Куркова, Ірени Карпи.

— Ідея книжки з"явилася у видавців якось раптово, і вони дали дуже мало часу на написання есе, — розповідає Юрко Покальчук, 67 років. — Спочатку я навіть писати не хотів. Повпирався трохи, а потім таки погодився. У мене есе складається із двох частин: дослідницької і ліричної. У першій досліджую, скільки визначень слова "любов" в якій мові є. А ще розказую про різні види сексу. Адже є секс для заспокоєння, самоствердження, дослідження і ще багато для чого.

Дня святого Валентина Покальчук не любить.

— Своє кохання треба доводити кожного дня, а не лише на свята, — каже. — Але кохану я таки привітав. Подарував їй три темно-червоні троянди. Потім повечеряли при свічках.

47-річний Андрій Курков каже, що написав "невелике есе про традиційні стосунки, навіть трохи автобіографічне". Вперше він закохався у школі.

— Я довго був закоханим в однокласницю. Заради неї перебився зі всіма однокласниками. Але тій дівчині так і не наважився зізнатися про свої почуття, — розказує письменник. — Розповів їй про це, коли ми вже в дорослому віці випадково зустрілися.

Книжка "Сто тисяч слів..." вийде накладом 4 тис. примірників.

— Ми не робимо більшого тиражу для книжки, що видається вперше, — пояснює директор видавництва "Фоліо" Олександр Красовицький, 39 років. — В Україні не вистачає книготоргівельних площ. У середньому книжковий магазин великого міста вміщує 10 тисяч найменувань книжок. А їх лише в Україні видається 15 тисяч щорічно, ще 100 завозиться з Росії. Тому за місце на книжковій полиці доводиться боротися.

Зараз ви читаєте новину «25 письменників розкажуть про своє кохання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі