субота, 05 травня 2012 14:46

У Балаклаві курортники смажать равликів і жаб'ячі лапки
5

Подружжя Когаль їдуть у потязі
Фото: Фото: Валерія радзієвська

Киянин 37-річний Олексій Когаль з дружиною Оленою 5 років поспіль у перші дні травня, а також на літню відпустку вибираються відпочивати в кримську Балаклаву.

Чоловік переконує, що там найчистіше море і найкращі краєвиди. На травневі свята подружжя в морі ще не купається — температура води максимум +10°.

"Это мое любимое место в Крыму после того как посмотрел фильм "Дикари", - розповідає Олексій. Працює менеджером одного з рок-гуртів. - Самое замечательное место на всем Южном побережье. Могу сравнить с его только с Карибским басейном и чем-нибудь на берегах ЮАР. Летом еду туда с банальной палаткой. Хотя могу себе позволить дорогие отели и яхты. Сейчас первый раз в жизни еду на отдых с чемоданом, а не с рюкзаком".

У Балаклаві відпочити можна за помірними цінами. Доба в наметі коштуватиме 30 грн, а якщо селитися в приватному секторі — 150 грн.

"Ми дуже скромно — розраховуємо на 300 гривень на добу. З простими розвагами — поїсти, погуляти, пива випити. Я не збираюся сидіти в ресторані за 100 грн і слухати Шуфутинського. За місце для намету, зазвичай, платять лісникам по 20 грн на день. Лісники щодня збирають данину. Але по-різному. Приїздить якийсь москвич. Вони йому: "Давай гроші, або чухай звідси". Підходять до нас: пообнімалися, поручкалися, шашлики поїли. За пару тижнів з кожного намета збирають більше 300 грн. І на це живуть цілий рік. Але ми 5 років приїздимо до одного подружжя. Пенсіонери. Побудували будиночок з мансардою, краєвидом на море і яхти. Їдемо на кілька днів до них без наметів, мангалів і шашликів. Хочемо пройтися улюбленими стежками", - переходить на українську Олексій Когаль.

"У них там на дачі отакенні виноградні равлики, - розтягує пальці. - Десятками просто, розміром з лимон. Підійшов, 20 штук за раз назрізав, почистив. Бульк їх в окріп, хвилину покипіли. М'ясце окремо, обсмажив у вершковому маслі. Подаю з лимоном. У походах мене завжди просять приготувати жаб'ячі лапки. Не ропух бородавчатих-товстозадих, а жабок красивих, зелених, з накачаними ногами. Посмажиш її з майонезиком — смакує, як куряче м'ясо. Щоправда, жабок шкода. Десяток налупиш, а їсти нічого".

Олексій не радить їхати на масові популярні кримські курорти. Там і море брудне, і людей уже навесні багато.

"Я противник таких речей як скадовськи і євпаторії всякі. От Морське стоїть на пагорбах. Є там чудова річка-смердючка. Всі стічні води в неї виливають. А тече вона рівно за 50 м від пляжу, де тітки сидять, пиріжки їдять. Мамо рідна, це жахливо. Купатися ще зараз не плануємо. Раз у бухті Ласпі в цей же час вода була +9°. Не дуже приємно", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «У Балаклаві курортники смажать равликів і жаб'ячі лапки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі