вівторок, 28 березня 2017 15:26

Куди поїхати в квітні 2017: маршрути для подорожей по Україні

Куди поїхати в квітні 2017: маршрути для подорожей по Україні

У квітні запах весни кружляє голову, а ясне небо пробуджує в нас мрійників - пора на полювання за враженнями. Щоб не планувати довгі виснажливі поїздки, замовте квитки на автобус і через кілька годин робіть чергову порцію весняних фото в іншому місті.

Щорічна весняна поїздка в Ужгород на цвітіння сакур - нова традиція українських туристів. З середини квітня до початку травня дерева на вулицях Ракоці та Довженко, Пушкінській площі, Православній та Київській набережних перетворюються в повітряні рожеві хмари з пелюсток. Головний герой цього періоду - граф Сакура. Сакури зацвітають в кінці квітня-початку травня, але тепла погода може змістити дати цвітіння на тиждень вперед, що варто врахувати перед поїздкою.

Буяння фарб природи доповнює насичена культурна програма заходів "Сакура Фест", а милуватися квітучим Ужгородом особливо приємно з келихом вина. На "Сакура Фест" в Ужгороді заплановано два винних фестивалі - Sakura Wine та "Сонячний напій". Головними напоями першого фестивалю будуть рожеві вина українських виноробів, другого - вина всіх кольорів і смаків плюс медовуха.

Дати проведення: 21-23 квітня Sakura Wine, 29 квітня - 2 травня "Сонячний напій".
Квитки: автобус Київ - Ужгород, 330 грн.

Іншим оригінальним заходом середини квітня стане поїздка в Миргород, де на протязі 100 років в келихи наливають не вино, а лікувальну воду "Миргородська". В 2017 році курорт "Миргород" святкує перший віковий ювілей.

У 1917 році в Миргороді відкрили водолікарню, і до цих пір тисячі людей щороку приїздять до Полтавської області оздоровитися в санаторіях "Хорол", "Миргород", "Березовий гай" або "Полтава".

Український Баден-Баден - інша назва курорту. Щоб відчути силу "живої води", краще приїхати в санаторій на 24 дня і пройти повний курс процедур, але навіть одного вікенду вистачить, щоб підняти настрій і поліпшити самопочуття.

Між процедурами погодуєте лебедів у Миргородській калюжі - так назвав ставок М.Гоголь в одній зі своїх повістей, і згадайте інші твори письменника по пам'ятникам героям навколо ставка на набережній.

Дати проведення: 100-річчя курорту "Миргород" відзначається 15 квітня, санаторії працюють цілий рік.
Квитки: автобус Київ - Миргород, 182 грн.

Зараз ви читаєте новину «Куди поїхати в квітні 2017: маршрути для подорожей по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі