неділя, 30 серпня 2009 09:40

Грандіозне шоу урочисто відкрило "Донбас Арену"

Грандіозне шоу урочисто відкрило "Донбас Арену"

У Донецьку в суботу, 29 серпня, було відкрито новий стадіон футбольного клубу "Шахтар" "Донбас Арена". Про відкриття стадіону під час урочистої церемонії заявив президент "Шахтаря", бізнесмен Рінат Ахметов.

На урочистостях, присвячених відкриттю стадіону, були присутні президент Віктор Ющенко, прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, голова Верховної ради Володимир Литвин, лідер Партії регіонів Віктор Янукович, інші вітчизняні та закордонні політики.

Першим на урочистостях виступив Віктор Ющенко. Він назвав новий стадіон "подарунком всій Україні" та висловив сподівання, що на ньому будуть здобуті нові великі перемоги.

У свою чергу, Рінат Ахметов розповів, що ідея побудувати найкращий стадіон для вболівальників Донецька з"явилася в нього 10 років тому, і нарешті повністю реалізована. Звертаючись до присутніх на церемонії відкриття донеччан, він сказав: "Донбас Арена" збудована завдяки вам і для вас".

Відкриття нового стадіону організатори перетворили на яскраве шоу. Гранд-шоу відкриття, за словами Марко Баліча, генерального директора італійської компанії "K-Event", яка організувала його, було побудоване за стандартами відкриття Олімпійських ігор.

Всього у відкритті взяли участь 1,5 тисячі волонтерів, які зробили грандіозні хореографічні постановки, присвячені шахтарям і футболістам. Також на полі з"явилися ветерани ФК "Шахтар" і футболісти, які грають за команду зараз на чолі з головним тренером Мірчею Луческу. Саме в оточенні гравців своєї команди, та тримаючи в руках копію Кубка УЄФА, виграного "Шахтарем" у травні Ахметов оголосив: "Донбас-Арену" відкрито!"

Також у шоу взяли участь українські зірки Наталія Могилевська, Альона Вінницька, Світлана Лобода, росіянин Діма Білан. Кульмінацією церемонії став виступ американської співачки Бейонс.

Стадіон "Донбас-Арена" являє собою унікальну споруду, яка за словами фахівців, є першим стадіоном у Східній Європі, спроектованим та побудованим у відповідності зі стандартами УЄФА для категорії "еліт" (5 зірок). На стадіоні впроваджені найбільш сучасні IT-технології, що створюють високий рівень комфорту та сервісу для всіх категорій відвідувачів.

Зокрема, в чаші стадіону є 3 ресторани, 4 бари, десятки фаст-фудів, фітнес-центр, музей та фірмовий магазин ФК "Шахтар". Арена вміщує 50 тисяч глядачів, глядацькі трибуни закриті дахом.

У дні, коли на арені не будуть проводитися футбольні матчі, планується організація концертів та різноманітних шоу.

Як стверджують у керівництві "Донбас Арени", вона готова приймати фінальні матчі ліги чемпіонів та ліги Європи УЄФА. Загальна вартість проекту стадіону та розташованого навколо нього парку становить 400 млн. дол. США.

За матеріалами ТСН, УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Грандіозне шоу урочисто відкрило "Донбас Арену" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути